Mr Standman - blog01

Voordat we écht beginnen, eerst maar eens voorstellen

Ik ben Jeroen, 36 jaar oud, en woon in het prachtige Eindhoven. Ruim drie jaar geleden ben ik gestart als zelfstandig ondernemer, om vanuit die hoedanigheid journalistieke producten te maken. Naast het schrijven ben ik vaak werkzaam in de standbouw en maak ik graag mooie dingen bij de mensen thuis.

Veelzijdigheid, vrijheid en vooral gezelligheid

Hoewel ik journalistiek gestudeerd heb, is mijn loopbaan heel ergens anders begonnen. De eerste tien jaar van mijn werkende leven heb ik namelijk in de standbouw gewerkt. Begonnen als stagiair, maar in de jaren uitgegroeid tot allround voorman/standbouwer. Altijd op pad, vaak van klus naar klus of even snel een dagje thuis om vervolgens weer een week weg te gaan. Ik vond het geweldig. De vrijheid, de veelzijdigheid in het werk, het reizen en vooral de gezelligheid van collega’s onder elkaar. Verbroedering. Het klinkt misschien gek, maar als je zo vaak met elkaar onderweg bent krijg je een band met elkaar die in een andere werksituatie nooit zo diep kan gaan. Veel van de jongens waar ik vroeger mee werkte spreek ik nog regelmatig, ik werk er zelfs nog veel mee samen.

Nieuwe wegen, oude skills

Toch ging het na tien jaar standbouw kriebelen. Ik was even klaar met het vele reizen, altijd aan het werk zijn. Het was tijd voor iets anders. Tijd voor iets heel anders. Dat werd dus Journalistiek. Al in het eerste jaar van mijn studie werd echter duidelijk dat journalistiek misschien niet de beste studiekeuze was. Ik begon daarmee in de tijd dat kranten en tijdschriften nog volop zoekende waren naar een manier om staande te blijven onder druk van het oprukkende internet.

Doodleuk kwam een leraar voor de klas staan en zei: eigenlijk zijn we jullie op aan het leiden voor werkeloosheid. De banen bij mediabedrijven verdwenen als sneeuw voor de zon, onder andere door de economische crisis en het internet. Lekker motiverend. Maar goed, toch doorgezet. Toch zonde om het niet af te maken, ook al is er waarschijnlijk geen baan aan het eind van de rit. Gelukkig kon ik na de studie ook terugvallen op de skills die ik in de standbouw had opgedaan. Door als zelfstandige te gaan werken kon ik zowel schrijfklussen als timmerklussen gaan doen, die combinatie leek me wel wat.

De pracht, veelzijdigheid en de ongekende mogelijkheden

Eerlijkheid gebied me te zeggen dat het schrijven de laatste jaren een beetje op de achtergrond is geraakt. Er is nu eenmaal veel meer werk te vinden voor een klusbedrijf of timmerman. Daarom ben ik blij dat Het Realisatiekwartier mij vroeg om naast het bouwen van hun stands, daar ook stukjes over te gaan schrijven. Of bloggen, zoals dat tegenwoordig heet. Superleuk om ook eens op een andere manier met standbouw bezig te zijn.

Want ik vind standbouw nog steeds fantastisch. Er zijn denk ik maar weinig andere beroepen die zo veelzijdig zijn, waarin zoveel disciplines samen komen. Ik zou zelfs durven zeggen dat standbouw een van de mooiste beroepen is die er bestaan. In de komende blogs ga ik proberen om u als lezer ook te overtuigen van de pracht, veelzijdigheid en de ongekende mogelijkheden van de standbouw.

Heeft u vragen of opmerkingen, of misschien zelf een mooi verhaal over de standbouw? Aarzel niet en neem contact op via mrstandman@realisatiekwartier.nl.

Over Mr. Standman

Jeroen Buiter

Jeroen Buiter

standbouw en blogger

mrstandman@realisatiekwartier.nl

Nauwkeurige en gedreven standbouwer, journalist en klusjesman. Vrolijk en enthousiast manusje van alles. Ruim 12,5 jaar ervaring in de standbouw, 3 jaar
ervaring als journalist. Spreekt Nederlands, Duits en Engels. Rustige doorzetter met een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Gaat uitdagingen niet uit de weg en weet van aanpakken. Liever een uurtje
langer door dan genoegen nemen met 'goed genoeg'. Maakt graag mooie dingen, en maakt graag dingen
mooi. Pietje precies, soms misschien te precies. Alles voor het beste resultaat, of het nu om tekst,
timmeren of schilderen gaat.

Heeft u een verslag of redactioneel stuk nodig van uw evenement of beurs? Dan sta ik graag voor u klaar. Ik ben te bereiken op bovenstaand e-mailadres.