inspiratie groene standbouw

Natuurlijk mooi

Het is een trend die we al enige tijd zien, maar nu echt volop in bloei staat: het volop inzetten van natuurlijke materialen en planten op de beurs.

isnpiratie groene standbouw

Op zich past het wel in de trend van de laatste jaren, de hele ‘terug naar de oorsprong’ –hype. Biologisch en duurzaam geteeld eten, weten waar je spullen vandaan komen. Het is natuurlijk hartstikke duurzaam om je stand aan te kleden met planten, want na de beurs gooi je alles gewoon op de composthoop. Kan de volgende generatie planten daar weer de vruchten van plukken. Bijkomend voordeel: de stand ziet er fris en vrolijk uit.

Buiten de aankleding van de stand worden steeds meer meubels en standonderdelen gemaakt van ruwe natuurlijke materialen. Een balie gemaakt van onbewerkte vezelplaat, of zelfs een complete stand die geheel uit hooi is opgetrokken. Persoonlijk vind ik dat laatste niks, maar smaken verschillen.

inspiratie mr standman groene standbouw 3

Het inzetten van planten op de beurs heeft naast de duurzaamheid nog een aantal belangrijke voordelen. Zo is uit onderzoek gebleken dat mensen gelukkiger en productiever worden als er planten in de omgeving zijn. Ook kunnen planten uitstekend ingezet worden als akoestische oplossing, bijvoorbeeld als afscheiding tussen tafeltjes. Geluid wordt door het bladerdek gedempt, waardoor het een stuk rustiger wordt.

inspiratie mr standbouw groene standbouw 4

Al met al zou je bijna zeggen dat het gebruik van groen op de stand alleen maar voordelen heeft, maar dat is wellicht te kort door de bocht. Ik kan me zo voorstellen dat een deel van het publiek minder blij zal zijn met deze trend: mensen met hooikoorts.

Buiten dat zou ik zeggen: leef je uit, breng de natuur lekker naar binnen. Of het nu om wat planten gaat of gras als vervanging van je tapijt, een beetje groen kan veel doen. Bovenal lijkt het mij sowieso wel een keer leuk om het gras aan te harken in plaats van stofzuigen!

Kijk op de Pinterest pagina van het Realisatiekwartier voor meer inspiratie.

Over Mr. Standman

Jeroen Buiter

Jeroen Buiter

standbouw en blogger

mrstandman@realisatiekwartier.nl

Nauwkeurige en gedreven standbouwer, journalist en klusjesman. Vrolijk en enthousiast manusje van alles. Ruim 12,5 jaar ervaring in de standbouw, 3 jaar
ervaring als journalist. Spreekt Nederlands, Duits en Engels. Rustige doorzetter met een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Gaat uitdagingen niet uit de weg en weet van aanpakken. Liever een uurtje
langer door dan genoegen nemen met 'goed genoeg'. Maakt graag mooie dingen, en maakt graag dingen
mooi. Pietje precies, soms misschien te precies. Alles voor het beste resultaat, of het nu om tekst,
timmeren of schilderen gaat.

Heeft u een verslag of redactioneel stuk nodig van uw evenement of beurs? Dan sta ik graag voor u klaar. Ik ben te bereiken op bovenstaand e-mailadres.